Ministar finansija izjavio je danas da se očekuje da početkom naredne nedelje na sednici Vlade Republike Srbije bude usvojen pravni akt kojim će jasno biti definisan nastavak direktne pomoći za privrednike. Da biste bili u toku sa ovim novim porezima i zakonima, knjigovodstvena agencija u Beogradu će vas obaveštavati.

Ministar je rekao da će u naredna dva meseca biti isplaćeno još 60% minimalne zarade zaposlenima,a za jedan mesec ce biti odloženi i porezi i doprenosi na zarade. Prva uplata je najavljena do 10-og avgusta,dok se druga očekuje u septembru.

Svi zaposleni kod preduzetnika, u malim i srednjim preduzećima dobiće od države 60 odsto minimalne zarade već do 10. avgusta, a zatim i u septembru, najavio je u saopštenju ministarstva finansija, ministarSiniša Mali.

On je istakao da je država našla način da izdvoji direktna novčana sredstva za privredu i zaposlene.

“Nakon što smo u prethodna tri meseca isplatili tri minimalne zarade za 1.050.000 zaposlenih u 235.000 privrednih subjekata, našli smo prostora da nastavimo sa ovim merama tako da će u naredna dva meseca biti isplaćeno još 60% minimalne zarade zaposlenima, a za jedan mesec će biti odloženi i porezi i doprinosi na zarade. Prva uplata će u ruke zaposlenih stići već do 10. avgusta, dok druga uplata sledi u septembru. To je 18.000 dinara po zaposlenom odnosno 155 evra”,navodi se u saopštenju.

Podsećamo čitaoce da je jedino svrsishodno sačekati objavljivanje propisa i na osnovu odredbi istog donositi zaključke. Nikako ne preporučujemo stručno informisanje u vezi sa ovom temom na osnovu emisija na televiziji i tekstova u novinama.